Welkom

Welkom bij Knillus! 

In het hart van Vortum Mullem staat een prachtige Multifunctionele accommodatie ofwel MFA Knillus. Dat is de plek waar na de Tweede Wereldoorlog de verwoeste kerk opnieuw is opgebouwd.

De plannen voor een nieuw dorpshuis in de kerk ontstonden vier jaar geleden. De kerk liep leeg, de kroeg ging sluiten, de jeugd zat in een oud Rabogebouw, het gemeenschapshuis was gedateerd. Toen ontstond het ambitieuze idee om iets heel anders te doen en de kerk om te bouwen tot MFA. Allerlei opties werden bekeken, de werkgroep werd voor gek verklaard. Want hoe krijg je die grote kerk ooit verbouwd, praktisch in gebruik, gezellig aangekleed en verhuurd.  

Naarmate de plannen vorderen en met alle dorpse verenigingen en handige dorpelingen gesproken te hebben, was het plan realistisch en konden we aan de slag. In juli 2017 kon de kogel letterlijk door de kerk en kon de verbouwing beginnen...

Dankzij 10.000 uur van Vortumse vrijwilligers en steun van gemeente, bedrijven, verenigingen, parochie, gemeente en fondsen is de kerk omgetoverd tot MFA. Een aantrekkelijk historisch gebouw met een modern interieur, voorzien van een professionele muziekinstallatie en een prachtige akoestiek. Er is een verdieping geplaatst die ruimte biedt voor de jeugdvereniging maar er is ook een vergaderruimte beschikbaar, kortom een multifunctioneel accommodatie.

Er is nu een gezellig café waarin feesten gegeven kunnen worden. Voor grote evenementen is een ruimte met plaats voor 275 personen. Die kan met wanden ook kleiner gemaakt worden. Inmiddels is het hele gebouw in gebruik door verenigingen maar ook omliggende dorpen hebben de weg gevonden naar MFA Knillus als locatie voor hun vergadering, optreden of feest. Natuurlijk hebben Vortumse verenigingen voorrang. 

Email: mfaknillus@vortum-mullem.info 
 

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: